Elektrisch ontharen

Omdat het pigment in het haar, dat verantwoordelijk is voor de haarkleur, de energie van de IPL/Laser moet kunnen absorberen is blond, wit, rood en grijs haar niet te behandelen met IPL/laser. Heeft u last van overbeharing of ongewenste haren in het gezicht en wilt u daar graag wat aan doen, dan is elektrisch ontharen misschien iets voor u.

Wat verstaat met onder overbeharing?

Haargroei wordt merendeel gestuurd door hormonen. De meest voorkomende vorm van overmatige lichaamsbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is overbeharing bij vrouwen volgens een mannelijke patroon. Hypertrichose is de medische term voor overbeharing.

Hoe gaan we te werk?

Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje d.m.v. warmte Hf wisselstroom en/of gelijkstroom vernietigd. Dit kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren dan ook niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere keren, in het begin soms 2x in de week, daarna 1x in de week, en daarna afhankelijk van de haargroei 2x per maand waarna we kunnen volstaan met 1x in de maand à 6 weken. De beharing wordt na iedere behandeling dunner en minder gepigmenteerd. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur variëren van een jaar tot ongeveer anderhalf jaar. U kunt een haarreductie verwachten van 80% maar garantie kunnen we niet geven.

Het lichaam zal op een gegeven moment slapende haarzakjes stimuleren om op een bepaalde tijd te gaan groeien. De oorzaak kan o.a. zijn overgang, medicatie, onbekende oorzaak etc. Om een goed resultaat te behouden raden wij u aan om de behandeling na de volledige sessie nog 1 maal per jaar te herhalen.

Voor de behandeling vind er een vrijblijvende intake plaats

Wij zullen u vragen om voorafgaand aan de intake niet te gaan ontharen op de te behandelen gebied. Als u zelf de haren verwijdert, dan is het voor de huidspecialist onmogelijk te zien welke haren weggehaald moeten worden en is het lastiger behandelen. Gedurende de behandelperiode mogen de haren alleen geknipt of geschoren worden om het haargroeiproces niet te storen. Op de dag van de behandeling moeten de haren lang genoeg zijn.

Na de behandeling

De huid kan er enkele uren enigszins rood uitzien en warm aanvoelen. Wij adviseren dan ook om de huid met een verkoelende crème Aloë Vera in te smeren. Evt. de huid koelen met een koude doek mag ook. Minimaal 48 uur na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank i.v.m. pigmentatie. Een zonnebescherming met factor 50. Niet krabben of korstjes weghalen.

Definitieve ontharing bij vrouwen in het gelaat wordt door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering deels vergoed. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.

De behandeling wordt uitgevoerd door een gediplomeerde huidspecialist die lid is van Anbos.

Heeft u interesse in elektrische ontharing en wilt u een persoonlijk adviserend gesprek en behandelingsadvies belt of mailt u ons gerust.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden tot elektrisch ontharen.

Ben je geïnteresseerd?

Bent u na het lezen overtuigd en wilt u weten of het iets voor u is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Afspraak maken