Niacinamide

Skincare

Niacinamide

Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd heeft veel gunstige eigenschappen en is van toegevoegde waarde bij bij heel veel huidproblemen. Je ziet het steeds vaker terug in de ingrediëntenlijst van cosmetische producten. Vitamine B3 is water oplosbaar en heeft dezelfde pH-waarde als uw huid waardoor het een goed product is.

Het heeft veel voordelen zoals:

  • het verminderen van de fijne lijntjes (anti-aging)
  • het verbeteren van de elasticiteit van je huid
  • het verminderen van acne
  • het verbeteren van eczeem
  • verminderen van pigmentvlekken
  • onrustige huid

Vitamine B3 heeft veel voordelen. Het is een fantastisch product. Het draagt dus bij aan het verbeteren van de huidbarrière en het verminderen van vochtverlies. Het werkt ontstekingsremmend en houdt de talgproductie onder controle. Als u acne heeft moet u dit echt bij uw skincare routine gebruiken onder uw gezichtscrème.

Niacinamide is een antibiotisch product.

Het houdt waterverdamping van de huid tegen. Namelijk als we ouder worden is het moeilijker om de huid te hydrateren om verschillende redenen. Het creëert een healing omgeving voor de huid. Het stimuleert de collageen productie wat ook erg belangrijk is als we ouder worden.

Ook stimuleert het de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren en natuurlijke huidvetten die de barrière functie van de huid versterken.

Het verlaagt de hoeveelheid van glycatie. Een stofwisselingsproces dat de veroudering enorm versnelt. Suiker leidt namelijk in snel tempo tot veroudering. Glycatie is een proces dat plaatsvindt tussen de aminozuren op uw elastine. Alleen daarom al moeten we het in onze dagelijkse routine verwerken.

Als u rosacea heeft is het ook goed om te gebruiken omdat u een inflammatoire huid heeft. Het verminderd namelijk roodheid en irritaties.

In tegenstelling tot veel producten is Niacinamide een mild product dat over het algemeen door veel mensen goed wordt verdragen.

Vitamine B3 krijgen we ook voor een groot deel binnen via onze voeding. Met name vis en noten bevatten hier veel van.